Monticelli: Itaalia valimised tõid kardetud tulemuse

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Semiootik Daniele Monticelli.
Semiootik Daniele Monticelli. Foto: Sille Annuk

Itaalia parlamendivalimiste esialgsed tulemused näitavad vasaktsentristide võitu alamkojas ja parempoolsete nappi edu senatis, Tallinna ülikooli õppejõu Daniele Monticelli sõnul on see tulemus, mida kardeti.

«Tuli tulemus, mida väga kardeti praeguse mitte väga hea valimisseaduse tõttu, et alamkojas on üks koalitsioon jäänud üle ja senatis mitte ühtegi, sellises seisus on väga raske moodustada valitsust,» selgitas Monticelli «Aktuaalsele kaamerale» antud intervjuus, vahendas ERR Uudised.

Valitsuse moodustamist tuleb tema sõnul proovida ilmselt vasaktsentristliku Demokraatliku Partei juhil Pierluigi Bersanil. «Tundub, et alamkojas on tal selge enamus, aga selleks, et valitsus läheks läbi ka senatis on tal seal vaja endale partnerit ja tundub, et Mario Monti näol seda olla ei saa, sest tal on liiga vähe kohti ja Berlusconi on välistatud, seega ainus võimalik alternatiiv oleks Peppe Grillo ja Viie Tähe Liikumine, aga Peppe Grillo on seni öelnud, et ta ei ole huvitatud koalitsiooni tegemisest ja leppe sõlmimisest ühegi poliitilise jõuga,» rääkis õppejõud.

Monticelli sõnul on Bersani parteiametnik, kes on üles kasvanud parteis ja sealt edasi liikunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles