Lieberman: Iraani tuumaprogramm destabiliseerib maailma

LETA/REUTERS
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avigdor Lieberman.
Avigdor Lieberman. Foto: AP / Scanpix

Euroopa-ringreisi alustanud Iisrseli välisminister Avigdor Lieberman nimetas täna Iraani tuumaprogrammi destabiliseerivaks teguriks terve maailma jaoks.

«Meie jaoks on oluline rõhutada, et Lähis-Ida suurim probleem on hetkel Iraan, mis on muutumas tuumariigiks ning juba saanud destabiliseerivaks teguriks terve maailma jaoks,» ütles Lieberman Roomas.

Välisminister avaldas lootust, et tema ringsõit, mille käigus ta külastab ka Prantsusmaad, Tšehhit ja Saksamaad, aitab kaasa Iisraeli suhete edenemisele Euroopa Liiduga.

Euroopa Liit on teatanud, et tihendab suhteid Iisraeliga vaid juhul, kui uus peaminister Benjamin Netanyahu võtab omaks kahe riigi visiooni, milles Iisraeli kõrval eksisteerib sõltumatu Palestiina riik.

Lieberman ütles Roomasse saabudes, et Iisraeli kindla liitlasena oli Itaalia tema loomulik valik oma avareisi esimeseks peatuspaigaks. Itaalia välisminister Franco Frattini on varem öelnud, et kutsub kohtumisel Liebermani «pehmendama oma avalduste tooni».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles