Pussy Rioti vabaduses olev liige loodab näha kaaslaste enneaegset vabanemist

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jekaterina Samutsevitš annab AFP-le intervjuud.
Jekaterina Samutsevitš annab AFP-le intervjuud. Foto: SCANPIX

Vene punkansambli Pussy Riot vabaduses viibiv liige Jekaterina Samutsevitš tõotas jätkata asjade ajamist igal võimalikul legaalsel viisil, et bändikaaslased lõpuks vabaks pääseksid.

«Peamine ülesanne on päästa Nadja ja Maša välja,» rääkis Samutsevitš AFP-le antud intervjuus kaaslaste Maria Aljohhina ja Nadežda Tolokonnikova kohta.

«Ma arvan, et kui me suudame viia õigusliku kaitse läbi kõige kõrgemal tasemel, siis on olemas võimalus, et nad pääsevad välja varem, vähem kui kahe aasta pärast,» rääkis ta.

Aljohhina ja Tolokonnikova kannavad huligaansuse eest kahe aasta pikkust vanglakaristust. Nad viibivad erinevates kinnipidamisasutustes.

Samutševitši sõnul jääb nende kohtuasi Putinile pinnuks silma. Tema oletusel võiks poliitiline surve tuua kaasa kahe kaaslase vabastamise enne järgmise aasta veebruaris toimuvaid üleskiidetud Sotši olümpiamänge.

Samutsevitši sõnul ei muutnud Pussy Riot olukorda Putini jaoks paremaks. Putinilt on ikka küsitud seda ebamugavat küsimust Pussy Rioti liikmete kohta ja ma arvan, et me küsime seda edasi, eriti seetõttu, et Sotši olümpiamängude on ees, lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles