Kuut eestlast kahtlustatakse sissemurdmiste seerias Helsingis

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvemajakese uks
Suvemajakese uks Foto: SCANPIX

Helsingi politseinikud panid punkti Herttoniemi, Kivinokka ja Oulunkylä aedlinnade suvemajadega seotud vargusteseeria eeluurimisele.

Politseinike kahtluste järgi on juhtunuga seotud kuus eestlast, kirjutab iltasanomat.fi.

Eelmisel aastal murti oktoobrist detsembrini sisse kümnetesse aiamajadesse. Mitmetes majakestes oli lisaks ööbimisele varastatud toiduaineid ja kergesti kaasavõetavaid esemeid.

Politseinikud hakkasid vargusteseeriat uurima detsembri teisel poolel. Kaks meest murdsid 19. detsembril sisse Herttoniemis asuvasse suvemajja, milles oli valvekaamera. Omanik teatas toimuvast hädaabikeskusesse ja sündmuskohale sõitnud politseinikud võtsid samast kinni kaks meest.

Uurimisel selgus, et ühe mehe DNA-le leidus vaste oktoobris aset leidnud sissemurdmise uurimismaterjalides. Teine mees oli Soomes aga ebaseaduslikult. Helsingi ringkonnakohus andis loa võtta mehed eeluurimise ajaks kinni.

Kuritegude seeria uurimismaterjalid sisaldavad 40 vargust, millega arvatavasti on seotud kuus eestlast. Juhtunu põhiarutelu algab homme Helsingi ringkonnakohtus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles