Värviline Stirlitz tõi kaasa miljardirublase kahjunõude

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti inimestele seostub Stirlitz eelkõige Vjatšeslav Tihhonoviga, kes mängis luurajat filmis «Seitseteist kevadist hetke».
Eesti inimestele seostub Stirlitz eelkõige Vjatšeslav Tihhonoviga, kes mängis luurajat filmis «Seitseteist kevadist hetke». Foto: sovlit.com

Peterburi ja Leningradi oblasti kommunistid kavatsevad telekanalilt Rossija nõuda miljard rubla moraalse kahju eest, mille põhjustas värviliseks muudetud kultusseriaal «Seitseteist kevadist hetke».


Miljard Vene rubla on ligikaudu 360 miljonit Eesti krooni.

Kommunistide ühenduse KPLO hagi on suunatud telekanali Rossija ja selle peadirektori asetäitja Aleksandr Ljubimovi vastu, vahendas Lenta.ru.

KPLO väitel sunnib uuendatud seriaali näitamine inimesi muretsema omale originaalvariandi vaatamiseks muid võimalusi, mille kvaliteet jääb aga televisioonile alla ja see rikub inimeste närvisüsteemi ning silmanägemist.

Varem olid Peterburi kommunistid kutsunud inimesi üles avaldama protesti värviliseks muudetud Stirlitzi-filmi näitamise vastu, kuna nende hinnangul on tegemist kallalekippumisega nõukogude kinokunsti varakambrile.

Telekanal hakkas 12-osalist kultusseriaali läheneva võidupüha tähistamiseks näitama eilsest. Originaalis oli film mustvalge.

2003. aasta 12. aprillil moodustatud KPLO ridadesse kuulub 500 liiget.

1973. aastal valminud «Seitseteist kevadist hetke» on seriaal Nõukogude majorist Maksim Issajevist ehk Standartenführer Max Otto von Stirlitzist, keda kehastas Vjatšeslav Tihhonov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles