Barroso hinnangul suudab Itaalia tagada poliitilise stabiilsuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Komisjoni president Jose Manuel Barroso
Euroopa Komisjoni president Jose Manuel Barroso Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjoni president José Manuel Barroso väljendas kolmapäeval arvamust, et Itaalia suudab tagada poliitilise stabiilsuse, mis on nii riigi enda ja ka kogu Euroopa huvides.

«Barroso väljendas täit kindlust, et Euroopa ja maailma üks suuremaid majandusi Itaalia suudab tagada poliitilise stabiilsuse, mis on Itaalia enda ja kogu Euroopa huvides,» edastati avalduses.

Euroopa Komisjon väljendas juba päev varem lootust, et rahulolematute valijate «muresõnumist» hoolimata peab Itaalia kinni eelarvekärpe- ja majandusreformide lubadusest.

«Me kuuleme selgelt Itaalia kodanike muresõnumit,» ütles komisjoni pressiesindaja Olivier Bailly. «Aga Itaalia on andnud komisjonile ja teistele liikmesriikidele lubaduse vähendada puudujääki ja võlga ning andnud mitu teist struktuurireformilubadust».

«Mis meisse puutub, siis need kohustused jäävad alles, need on Itaalia kohustused ja komisjon ootab Itaalialt nende täitmist,» lisas ta.

Euroopa Ülemkogu eesistuja Herman Van Rompuy oli veelgi enesekindlam, öeldes: «Itaalia poliitilistel liidritel on piisavalt potentsiaali kompromissini jõudmiseks ning eelmisel aastal tehtud töö jätkamiseks, neile on tee ette sillutatud».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles