Enim miljardäre on Aasias

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasia rikkaimaks inimeseks peetav Hong Kongi magnaat Li Ka-shing.
Aasia rikkaimaks inimeseks peetav Hong Kongi magnaat Li Ka-shing. Foto: SCANPIX

Aasias on rohkem miljardäre kui üheski teises maailmajaos, selgub täna avaldatud uuringust.

Hiinas välja antava luksusajakirja Hurun Report koostatud edetabeli kohaselt oli tänavu jaanuaris maailmas 1453 inimest, kelle isiklik varandus ületab üht miljardit USA dollarit, vahendas AFP.

Neist 608 paiknesid Aasias, 440 Põhja-Ameerikas ja 324 Euroopas.

Riikide arvestuses on eesotsas USA ja Hiina vastavalt 408 ja 317 kodanikuga. Neile järgnevad Venemaa, Saksamaa ja India.

Maailma rikkaimaks inimeseks nimetas ajakiri Mehhiko telekommunikatsioonimogulit Carlos Slimi, kelle varandust hinnatakse 66 miljardile dollarile. Slim troonis mullu ka Forbesi iga-aastase miljardäride edetabeli eesotsas.

Talle järgnevad Hurun Reporti andmetel USA investor Warren Buffett (58 miljardit) ja Hispaania moebrändi Zara looja Amancio Ortega (55 miljardit).

Kokku ulatub maailma dollarimiljardäride varandus 5,5 triljonini, mis on umbes sama suur kui Jaapani sisemajanduse kogutoodang eelmisel aastal.

Hurun Reporti esimees Rupert Hoogewerf, kes varem koostas Forbesi rikkurite nimekirja, ütles, et maailma miljardäride tegelik arv võib olla kolm korda kõrgem, sest paljud rikkad varjavad oma varandust, kuna omandasid selle ebaseaduslikul teel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles