Swati oru elanikel kästi evakueeruda

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistani loodeosas asuva Swati oru pealinna Mingora elanikud lahkumas lahingute eest.
Pakistani loodeosas asuva Swati oru pealinna Mingora elanikud lahkumas lahingute eest. Foto: AP / Scanpix

Pakistani kõrge ametnik soovitas riigi loodeosas islamisissidega peetavate lahingute tallermaaks muutunud Swati oru elanikel kodudest lahkuda ning kohalikud võimud katkestasid selle võimaldamiseks komandanditunni Mingora linna ümber.


Talibani võitlejad nõustusid küll varem sellel aastal sõlmima rahulepingut valitsusega, mis lubad kehtestada piirkonnas šariaadi, kuid viimastel nädalatel on nende operatsioonid naaberaladel laienenud ning rahu taas surve alla sattunud, vahendas BBC News.

Briti ringhäälingu korrespondent Islamabadis arvas, et valitsusarmee näib kavandavat uut pealetungi ka Swati oru sisside vastu. Eelmistel nädalatel on operatsioonid hoogustunud ka teistes võitlustsoonides, sundides põgenema tuhandeid inimesi.

Mingora linna ümbruses asuvate Qamberi, Amankoti, Makanbaghi ja Rahimabadi piirkondade elanikud paigutatakse põgenikelaagrisse, mis loodi naabruses asuvasse Mardani piirkonda, kinnitas kohaliku administratsiooni juht Khushal Khan.

Komandanditundi lõdvendati täna kohaliku aja järgi kella poole kahest kuni seitsmeni õhtul (Eestis kell 11.30 kuni 16.00).

Khan lisas, et inimestel palutakse lahkuda nende oma turvalisuse pärast, kuna Talibani patrullid on sagenenud selles piirkonnas ning rühmitus on rajanud ka positsioone.

2007. aasta augustist valitsuse vastu võidelnud sissid pidid hiljutise rahuleppe järel relvad maha panema, ent Taliban kinnitab, et ei tee seda enne, kui islamiseadused on Swati orus täielikult kehtestatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles