Soome linnas tule avanud noormees mõisteti elu lõpuni vangi

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linaga kaetud 18-aastase naise surnukeha Hyvinkääl.
Linaga kaetud 18-aastase naise surnukeha Hyvinkääl. Foto: SCANPIX

Soome kohus mõistis eelmise aasta mais Hyvinkää kesklinnas ärihoone katuselt inimeste pihta tule avanud ning kaks inimest maha lasknud noormehe täna eluks ajaks vangi.

Hyvinkää ringkonnakohtu otsusega mõisteti 19-aastane Eero Hiltunen süüdi kahes mõrvas, seitsmes mõrvakatses ja mitmete inimeste ohtu seadmises, vahendas Helsingin Sanomat.

Hiltunen võttis kuriteod põhimõtteliselt omaks, kuigi tema kaitseadvokaadid väitsid kohtus, et tegemist ei olnud mõrvade ja mõrvakatsete, vaid tapmiste ja tapmiskatsetega. Kohus jagas siiski prokuröride arvamust, öeldes, et Hiltunen tegutses ettekavatsetult ja eriti julmalt.

Hiltunen on oma teo põhjenduseks suutnud välja pakkuda vaid asjaolu, et samal õhtul sõprade aega viites kohtasid nad teel ühte restorani kolme meest, kellest ühega tekkis tal rüselus, mille ta kaotas. Hiltunen rääkis kohtus, et oli pärast restorani jõudmist «maadluspartneri» peale maruvihane ja tundis end häbistatuna. Psühhiaatrilise uuringu põhjal oli ta kuritegu sooritades süüdiv ehk mõistis selle tagajärgi.

Kohus käskis Hiltunenil maksta ohvritele ja tapetute omastele kokku üle 400 000 euro valuraha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles