Hiina süüdistab USAd regulaarsetes küberrünnakutes

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina lipp
Hiina lipp Foto: SCANPIX

Hiina kaitseministeeriumi sõnul rünnati riigi kahte olulist kaitsevõimega seotud veebilehekülge eelmisel aastal keskmiselt üle 144 000 korra kuus, pea kaks kolmandikku rünnakutest olid ministeeriumi andmetel USA päritolu.

Sel kuul teatas USA arvutiturbefirma Mandiant, et viimasel ajal peamiselt USAd tabanud küberrünnakute laine taga on Hiina sõjaväe Shanghais paiknev salajane üksus, see väide vallandas aga Pekingi ja Washingtoni vahel suure sõnasõja, vahendab Reuters.

Hiina eitas süüdistusi ning väitis, et on ise hoopis ohvriks, avaldades seejuures esimest korda täpsemaid üksikasju väidetavate USA päritolu rünnakute kohta.

«Hiina kaitseministeeriumi ja sõjaväe veebilehekülgi on nende loomisest alates ähvardanud tõsine häkkimisrünnakutest tulenev oht ning nende rünnakute arv on viimastel aastatel ainult tõusnud,» ütles ministeeriumi kõneisik Geng Yasheng kohalikule meediale suunatud pressikonverentsil.

«IP-aadresside järgi rünnati neid veebilehekülgi välismaalt keskmiselt 144 000 korda kuus, seehulgas moodustas USA päritolu rünnakute arv 62,9 protsenti kogu rünnakute arvust,» ütles Yasheng.

Geng ütles, et USA plaanib küll suurendada oma kübersõjalist võimsust, kuid samas ei soovi riik aidata suurendada rahvusvahelist koostööd häkkerlusega võitlemisel.

«Me loodame, et USA oskab seda meile selgitada,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles