Rootsi peaminister: EL soovib näha Suurbritanniat liikmena

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
DAVOS  2013-01-24
Britain’s Prime Minister David Cameron and Swedes Prime Minister Fredrik Reinfeldt met for a beer and an EU talk in the hotel room of the British P.M.  in Davos, Switzerland, January 24, 2013. 
Foto:Jens L'Estrade / XP / SCANPIX / kod 8000
** OUT SWEDEN OUT **
DAVOS 2013-01-24 Britain’s Prime Minister David Cameron and Swedes Prime Minister Fredrik Reinfeldt met for a beer and an EU talk in the hotel room of the British P.M. in Davos, Switzerland, January 24, 2013. Foto:Jens L'Estrade / XP / SCANPIX / kod 8000 ** OUT SWEDEN OUT ** Foto: JENS L'ESTRADE / XP / SCANPIX/EXPRESSEN

Kõik Euroopa Liidu liikmed soovivad, et  Suurbritannia jääks ühenduse liikmeks, ütles Rootsi peaminister Fredrik Reinfeldt neljapäeval Riias Põhja- ja Baltimaade ning Briti peaministri kohtumisel.

«Ma olen olnud Rootsi peaminister kuus ja pool aastat ja kuulnud mitmete riikide liidrite suust jutte sellest, kuidas ELi tuleb muuta,» sõnas Reinfeldt vastates küsimusele Ühendkuningriigi võimalikust refrendumist  ELi liikmesuse teemal.

«Ma usun, et arvamuste paljusus on hea asi. Meil on eurotsooni kuuluvaid riike, meil on eurotsoonile lähenevaid riike ning meil on riike, mis suurima tõenäosusega ei liitu ealeski eurotsooniga. On ka erinevaid arvamusi Schengeni leppe osas,» ütles ta.

Reinfeldt rõhutas, et kõik ELi liikmesriigid on huvitatud Ühendkuningriigi jäämisest ELi liikmeks.

Taani peaministri Helle Thorning-Schmidti sõnul on diskussioon ELi tõhususest hädavajalik. «Peamine on rääkida muutustest, mis ELi arendaksid,» lisas ta.

Briti peaminister David Cameron ütles 23. jaanuaril peetud kõnes, et tema Konservatiivse Partei võidu korral  2015. aasta üldvalimistel, korraldab riik 2015. ja 2017. aasta vahel rahvahääletuse ELi liikmesuse üle.

Riias neljapäeval peetud Põhjala Tuleviku Foorumil osales üheksa peaministrit koos delegatsioonidega ehk ühtekokku umbes 100 inimest. Seekordse foorumi kaheks põhiteemaks olid roheline majandus ja nn «digitaalse lõhe» ületamine.

Esimese Põhjala Tuleviku Foorumi korraldas 2011. aasta jaanuaris Londonis Briti valitsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles