Haiti kunagine diktaator astub kohtu ette

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haiti diktaator aastail 1971–1986 Jean-Claude «Baby Doc» Duvalier 28. veebruaril 2013 Port-au-Prince'is kohtusse sisenemas.
Haiti diktaator aastail 1971–1986 Jean-Claude «Baby Doc» Duvalier 28. veebruaril 2013 Port-au-Prince'is kohtusse sisenemas. Foto: SCANPIX

Haiti kunagine diktaator Jean-Claude Duvalier ilmus neljapäeval kohtusse eelistungile, kus langetatakse otsus, võimaliku süüdistuse osas inimsusevastastes kuritegudes.

Duvalier, kes on jätnud varem kolm korda kohtusse ilmumata, valitses Haitit alates 1971. aastast kuni tema kukutamiseni rahvaülestõusuga 1986. aastal. Ta naasis kaks aastat tagasi Prantsusmaalt pagendusest.

Duvalier on määratud koduaresti, kuid ta on ilma takistuseta saanud riigis ringi sõita. Kaitsja sõnul pikendas saareriigi valitsus detsembris tema diplomaatilist passi, mille ta sai ekspresidendina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles