Pentagon: mäss Gruusias näib üksiku juhtumina

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia eriüksuslased Muhrovani baasi juures.
Gruusia eriüksuslased Muhrovani baasi juures. Foto: AP / Scanpix

USA kaitseministeeriumi hinnangul oli Gruusias täna ilmsiks tulnud sõjaväelaste mässukatse ilmselt «isoleeritud intsident», ent kuna kõik toimus alles äsja, siis oma hinnangut toimunule alles kujundatakse.


Gruusia valitsus süüdistas pealinna Thbilisi lähedal asuva tankipataljoni mässu korraldamises Venemaa luureteenistusi, kes soovivat nurjata sel nädalal algavaid NATO manöövreid, vahendas AFP.

Moskva saadik NATO juures nimetas neid süüdistusi aga «hullumeelseks» väljamõeldiseks.

USA jäi oma kommentaarides esialgu mõõdukamaks. «Paistab, et see oli mõneti isoleeritud intsident, mis praeguseks on lõppenud,» ütles Pentagoni pressiesindaja Bryan Whitman. «See olukord on just juhtunud ja me veel hindame situatsiooni,» lisas ta.

«See ei muuda meie pikaajalist suhet Gruusiaga,» kinnitas pressiesindaja samas.

Gruusia pealinnas paari-kolmekümne kilomeetri kaugusel asuvas Muhrovani baasis puhkenud mäss lahenes rahumeelselt siis, kui sinna sõitis kohale president Mihheil Saakasvili koos siseministriga ning allumatusest teatanud sõdurid alistusid ja nende komandör vahistati.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles