Shell: päikeseenergia võib nafta 50 aastaga varju jätta

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shell.
Shell. Foto: SCANPIX

Päikeseenergiast võib 2060. aastaks saada domineeriv energiaallikas maailmas nafta asemel, vahendab ERRi uudisteportaal naftakompanii Royal Dutch Shell Financial Postis avalikustatud ühte tulevikustsenaariumi.

Naftagigandi prognoosides energiasektori muutuva maastiku kohta on öeldud, et taastuvenergia võib 2060. aastaks anda 30-40 protsenti üleilmsest energiavajadusest, ja kui ajapiire veelgi laiendada, siis 60-70 protsenti.

2030. aastaks saab prognoosi kohaselt maailmas suurimaks esmaseks energiaallikas maagaas, lõpetades 70 aastat kestnud nafta valitsusaja.

Shell ja tema rivaalid ExxoMobile ja BP p.l.c. teevad perioodiliselt prognoose energia kohta, kuid Shelli ennustus ulatub kõige kaugemale ja on ka taastuvenergia osas ilmselt kõige optimistlikum. Shelli optimism on seda tähelepanuväärsem seetõttu, et 2009. aastal loobus kompanii taastuvenergia tehnoloogia arendamise plaanidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles