Lihaskandaal vähendas soomlaste usaldust valmistoitude vastu

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külmletid valmistoitudega.
Külmletid valmistoitudega. Foto: SCANPIX

Ligi viiendik ehk 18 protsenti soomlastest on kas vähendanud või üldse ära lõpetanud valmistoitude söömise, kirjutab Helsingin Sanomat.

Selle põhjuseks on mitmes Euroopa riigis ilmsiks tulnud juhtumid, kus valmistoitudest on leitud hobuseliha, kuigi pakendil pole vastavat märget olnud, selgub TNS Gallupi läbi viidud küsitlusest.

Enim puudutab tarbimisharjumuste muutmine eakaid inimesi. Nemad on tarbijad, kes uurivad pakendeid kõige hoolikamalt.

Uuring näitas, et liha tarbimist pole valdav osa soomlastest siiski vähendanud.

Veebruaris tuli mitmes Euroopa riigis ilmsekis, et väidetavalt loomaliha sisaldanud valmistoitudes oli tegelikult hoopis hobuseliha. Soomes korjasid eelmisel nädalal tooteid külmlettidest ära Pouttu, Vaasan Food Service ja SeaGood Fort Deli.

Esmaspäeval korjas maailma suurim sisustuskaubamaja IKEA ka Soomes müügilt ära lihapallid, kuna Tšehhis Brnos oli neist leitud hobuseliha.

TNS Gallup küsitles 22. - 28. veebruaril kokku 1 087 inimest, kelle vanus jäi 15-74 aasta vahemikku. Uuringu veamarginaal on kolm protsendipunkti mõlemas suunas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles