Jyväskyläs läksid beebid vahetusse

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapse hooldamisel tuleb arvestada lapse huvide ja õigustega, sealhulgas õigusega suhelda isiklikult mõlema vanemaga.
Lapse hooldamisel tuleb arvestada lapse huvide ja õigustega, sealhulgas õigusega suhelda isiklikult mõlema vanemaga. Foto: SCANPIX

Jyväskyläs Kesk-Soome keskhaiglas läksid eelmisel nädalal vahetusse vastsündinud beebid, kirjutab Iltalehti.

Mari Penttinen sünnitas reede õhtul poja. Järgmisel päeval toodi värske ema juurde imetamiseks tumedate juustega beebi. Naisele tundus asi mingil põhjusel kahtlane ja ta rääkis laste oletatavast vahetusse minekust ka personalile.

Ämmaemandad selgitasid, et vastsündinute juuste värv mõnikord muutub.

«Vaatasin beebit ja see ei tundunud üldse oma lapsena, temas oli midagi võõrast. Ärkas justkui mingi emavaist,» rääkis naine Iltalehtile.

Pühapäeval läks perekond koju tumedajuukselise imikuga. Kodus väikevenda oodanud vanemas vennas tekitas juuste värvi samuti imestust.

Penttinenid uurisid imiku randmevõru ja märkasid, et sellel on vale nimi ja sünniaeg. Nad helistasid haiglasse ja kuulsid, et nende oma beebi on endiselt haiglas.

«Istusin diivanil ja mõtlesin, et tegelikkuses ei saa ju nii juhtuda, et see on võimalik vaid teleseriaalis «Varjatud elud»,» rääkis Mari Penttinen.

Perekond viis vale beebi haiglasse tagasi ja sai siis ka oma poja kätte. Sünnitusmaja palus vabandust ja kinnitas, et «see juhtus inimliku vea tõttu».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles