Stockholmi lähedal põdes naine seagrippi

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seagripi tuvastamise protseduur.
Seagripi tuvastamise protseduur. Foto: AP / Scanpix

Rootsi registreeris täna ametlikult esimese seagripi nakkusjuhu riigis, kui laboris leidis kinnitust, et A(H1N1) viiruse on külge saanud hiljuti USAst naasnud keskealine naisterahvas, kes elab pealinna Stockholmi lähedal.


Tervishoiuametnike sõnul on viiekümnendates aastates naisel kerged gripisümptomid ning ta pole vajanud haiglaravi. Samuti ei pandud karantiini, kui ametnikel tekkis nädalavahetusel seagripi kahtlus, vahendas AFP.

Chicagot hiljuti külastanud naise haigus kestis vaid kolm päeva. Helsingin Sanomat kirjutas, et ka viirusekandja perele on antud ennetavat ravi ning kellelgi teisel neist pole haigusnähte ilmnenud.

Põhjamaades oli see teine seagripi juhtum, sest esimene registreeriti Taanis juba varem. Maailam Terviseorganisatsiooni (WHO) andmetel on üle maailma seagrippi haigestumist kinnitatud 823 inimese puhul, surnud on neist mõnikümmend, peaaegu kõik Mehhikos ja kaks Ameerika Ühendriikides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles