Kardinaliks kehastunu pääses Vatikani kardinalideni

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kardinaliks kehastunu pääses Vatikani kardinalide salajasele nõupidamisele
Kardinaliks kehastunu pääses Vatikani kardinalide salajasele nõupidamisele Foto: SCANPIX

Šveitsi kaardiväelased tabasid eile kardinalirõivastes isiku, kellel õnnestus selle pettemaskeeringu abil Vatikani pääseda.

Vatikani kardinalidele jäi silma, et ühe nende kaaslase rõivastus on sobimatult lühike, kaelas olnud rist nägi välja nagu odav koopia ning piha ümber mässitud salli värv oli samuti vale, edastab The Sun.

Kontvõõras rääkis kardinal Sergio Sebastianiga, kui kaardiväelased ta kinni võtsid ja Vatikanist minema viisid.

Mees teatas pärast juhtunut Itaalia meediale, et ta nimi on Basilius ning ta kuulub Itaalia õigeusukiriku ühte kogudusse. Tegelikkuses sellist kogudust ei eksisteeri.

Ajakirjanikud tegid kindlaks, et kardinaliks kehastunu kannab nime Ralph Napierski, ta on Itaalia kodanik, kuid elab Saksamaal.

Mehe eesmärgiks oli uurida, kes võib kardinalidest uueks paavstiks saada.

Kardinalid alustasid eile Vatikanis nõupidamist, mille esmaseks eesmärgiks on uue paavsti valimiseks konklaav kokku kutsuda.

Eilse seisuga oli Vatikani saabunud 103 kardinali. Konklaavis on hääleõigus kokku 115 kardinalil.

Paavst Benedictus XVI astus tagasi 28. veebruaril, viidates halvale tervisele. Ta hakkas kandma tiitlit emeriitpaavst ning asus elama Rooma lähedasse Castel Gandolfosse paavstide suveresidentsi.

Pärast uue paavsti ametisse astumist tuleb endine paavst Vatikani tagasi ning tema elukohaks saab kohalik klooster.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles