Lumelaviin Itaalias nõudis soomlase elu

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumised mäed
Lumised mäed Foto: SCANPIX

Eile Loode-Itaalias Alagna Valsesias lumelaviini alla jäänud soomlane suri hiljem haiglas.

«Üks suusataja sai raskelt viga ja toimetati haiglasse. Ta viidi hiljem üle Novarasse ühte suuremasse haiglasse, kus ta õhtul hiljem suri,» rääkis Soome Itaalia suursaatkonna pressisekretär Pekka Hirvonen Iltalehtile.

Ajalehe Piemonte Oggi andmetel jäi kaheksast suusatajast koosnenud rühm laviini alla kella 13 paiku kohaliku aja järgi. 26-aastane soomlane jäi kahe meetri paksuse lumehunniku alla mägedes 2900 meetri kõrgusel.

Kaaslastel õnnetus mees välja kaevata, kuid tema süda oli seiskunud ja keha alajahtunud. Kriitilises seisundis mees toimetati helikopteriga esmalt Borgosesia haiglasse.

Itaalia meedia andmetel oli Soome suusatajate grupp 8-liikmeline. Soome välisministeeriumi andmetel oli suusatajaid seitse.

Hirvonen tõdes, et ta pole soomlaste arvu osas päris kindel. «Meil on räägitud temast ja veel kuuest inimesest ehk siis kokku seitsmest.»

Ülejäänud soomlased laviinis viga ei saanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles