Rootsi maksuameti reklaamklipid toodeti madalamate kulude tõttu Eestis

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi lipp
Rootsi lipp Foto: SCANPIX

Rootsi maksuameti tulude deklareerimist puudutavad reklaamiklipid toodeti Eestis, sest siin on palkade ja maksuerinevuste tõttu kulud poole odavamad.

Rootsi Expressen kirjutab, et enne tänavust tulude deklareerimise algust, tahtis maksuamet  inimesi reklaamidega oma tulusid smside või e-mailide vahendusel deklareerima kutsuda. Kui maksuamet hakkas huvi tundma, palju selliste reklaamide tootmine Rootsis kui maailma ühes kõrgemate maksude riigis maksab, selgus, et see on liiga kallis.

Nii suunduski reklaamimeeskond soodsamate hindadega Eestisse. Vanemkonsultant Bjorn Ternströmi sõnutsi otsiti kohta, kus reklaamide valmistamine oleks võimalikult odav ning Tallinnas läks see maksma 1,6 miljonit Rootsi krooni.  Rootsis oleks summa olnud kahekordne.  Kulude vahe on Ternströmi sõnutsi tingitud palgatasemete erinevusest ning samuti erinevatest maksutasemetest.

Ajakirjaniku küsimuse peale, kas selline samm maksuametile piinlik ei ole, vastas Ternström eitavalt ning lisas, et ka varem on reklaame toodetud Barcelonas ja Mallorcal ning infovihik «Aeg tulusid deklareerida» trükiti soodsamate hindade tõttu hoopis Soomes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles