Teisipäeva õhtul suri Venezuela president Hugo Chávez

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venezuela asepresident Nicolás Maduro andis teisipäeva õhtul riigitelevisioonis teada, et riigi president Hugo Chávez on surnud.
Venezuela asepresident Nicolás Maduro andis teisipäeva õhtul riigitelevisioonis teada, et riigi president Hugo Chávez on surnud. Foto: SCANPIX

Venezuela asepresident Nicolás Maduro andis teisipäeva õhtul riigitelevisioonis teada, et riigi president Hugo Chávez on surnud.

President suri Eesti aja järgi teisipäeval kell 22.55, juba mitu aastat vähiga võidelnud Chávez oli surres 58-aastane, vahendas AFP.

Temast sai demokraatlike valimiste tulemusel Venezuela president 1999. aastal. Veebruaris 1992. aastal juhtis kolonelleitnant Chávez ebaõnnestunud riigipöördekatset, mille eesmärk oli kukutada president Carlos Andres Perez, misjärel pidi ta lühikest aega vangistuses veetma.

1994. aasta märtsis ta vabastati, kui kõik tema vastu esitatud süüdistused tagasi võeti ning toonane riigipea president Rafael Caldera talle amnestia andis.

Chávez sündis 28. juulil 1954 paljulapselises õpetajate peres, juba noorukina astus ta Venezuela sõjaväeakadeemiasse.

Chávez valiti eelmise aasta 7. oktoobril järjekordseks kuueaastaseks ametiajaks tagasi presidendiks, kuid ta oli liiga haige, et ametivannet anda. Ilmselt oli tal puusapiirkonna vähk, aga midagi täpsemat selle kohta pole teada.

Chávez oli oma eelistatud mantlipärijaks nimetanud asepresident Nicolás Maduro, kes teatas, et saatis Cháveze surma järel riigis korra hoidmiseks tänavatele sõjaväe ja politsei.

«Andsin sõjaväele korralduse tänavatele liikuda, et hoida rahu ja korda ning toetada meie inimesi, sõjaväelased asuvad praegusel hetkel positsioonidele,» rääkis asepresident Maduro riigitelevisioonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles