Delhi lähedal vägistati grupiviisiliselt kaht naist

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India aktivistid New Delhis avaldamas meelt naistevastase vägivalla vastu.
India aktivistid New Delhis avaldamas meelt naistevastase vägivalla vastu. Foto: SCANPIX

India politsei teatas täna, et pealinna Delhi lähedal on viimastel päevadel aset leidnud kaks juhtumit, kus naine on sattunud inimröövi ja seejärel grupivägistamise ohvriks.

Ühel puhul röövisid kolm meest eelmisel nädalavahetusel 19-aastase naise, kes Delhi satelliitlinnas Ghaziabadis astus populaarse kaubanduskeskuse juures autorikšasse, kus olid ees kaks meest, vahendas AFP.

«Juht sõitis rikšaga raskesti ligipääsetavasse metsa, kus tema ja ülejäänud kaks meest korduvalt vägistasid teda ja seejärel põgenesid,» ütles Ghaziabadi politseinik Nitin Tiwari.

Teismeline naine läks rünnaku järel kohalikku politseijaoskonda, kus ta kuriteo kohta avalduse tegi. Kaks ründajat on sel nädalal oma teo üles tunnistanud, kolmandat otsitakse, ütles Tiwari.

Teises intsidendis rünnati 25-aastast naist, kes sai eile Delhi idaosas asuvas pargis kokku ühe mehega, et arutada võimalikku tööpakkumist. Mees pakkus talle limonaadi ning selle ärajoomise järel kaotas naine teadvuse. Ärgates avastas ta end autost koos mitme mehega, kes teda vägistasid ja seejärel prügikasti juurde jätsid. Ohver leiti teadvuseta kella kahe ajal öösel, rääkis Delhi politsei pressiametnik Satbir Singh.

Politsei jälitab arvatavaid ründajaid.

Kohalik meedia teatas täna, et India lõunaosas Keralas on haiglaravil kolmeaastane laps, kes langes ilmselt samuti röövi ja grupivägistamise ohvriks.

Kohutavad vägistamisjuhtumid India eri paigus on ühiskonnas vallandanud debati naistevastase vägivalla teemadel. Ainuüksi Delhis on vägistamisi sel aastal olnud kaks korda rohkem kui mullu samal ajal – pealinnas registreeritakse praegu keskmiselt neli vägistamist päevas.

Vägistamiste järsk tõus võib olla seotud asjaoluga, et naised julgevad nüüd varasemast rohkem rünnakutest politseile teada anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles