Turvatöötajate streik halvas Kölni lennujaama töö

Kadri Veermäe
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanuari lõpus toimus Kölni/Bonni lennujaamas samuti töötajate streik, mis tõi kaasa ärajäänud lennud ja pikad järjekorrad.
Jaanuari lõpus toimus Kölni/Bonni lennujaamas samuti töötajate streik, mis tõi kaasa ärajäänud lennud ja pikad järjekorrad. Foto: SCANPIX

Köln-Bonni lennujaama turvatöötajad kõndisid täna hommikul streiki alustades hoonest välja. Aktsioon tõi kaasa kaose, kus enne kelle üheksat hommikul oli juba katkestatud ligi 50 lendu.

Kölni lennujaamas on töötajad sel aastal juba neli korda streikinud, kogu Nordrhein-Westfalen‎i liidumaal on aga toimunud seitse lennujaamatöötajate protestiüritust. Nimelt üritab töötajate ametiühing Verdi liidumaa 34 000 turvatöötajale välja nõuda 30 protsendilist palgatõusu, kirjutab thelocal.de.

Umbes 150 töötajat marssis täna öösel kell neli lennujaamast välja. Päeva jooksul võib see number tõusta 220ni, sõnas Verdi kõneisik Özay Tarim. Viimase numbri täitumise puhul oleks ametipostilt lahkunud pea kõik lennujaama turvatöötajad.

Ära on jäänud vähemalt 50 reisi, mille hulgas on nii saabuvaid kui väljuvaid lende. Lisaks takistab streik lennuühendust riigi pealinna Berliiniga.

Lufthansa tütarettevõtte Germanwingsi juhatuse esimees Thomas Winkelmann on korduvad streigid hukka mõistnud, kõrvutades seda reisijate pantvangi võtmisega.  Germanwings oli täna sunnitaud 26 lendu ära jätma.

Eelmised streigid on lõppenud sellega, et töötajatele on pakutud viie ja üheksa protsendi vahelist palgatõusu. Verdi hinnangul teenivad turvatöötajad praegu 8,24 eurost 12,36 euroni tunnis.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles