Miss Venemaa astus Pussy Rioti liikmete kaitseks välja

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miss Venemaa 2013 Elmira Abdrazakova.
Miss Venemaa 2013 Elmira Abdrazakova. Foto: SCANPIX

Miss Venemaa 2013 Elmira Abdrazakova arvates määras kohus punkansambli Pussy Riot liikmetele liiga karmi karistuse.

18-aastane Siberi Raudteeülikooli tudeng rääkis täna raadiojaamale Russkaja Služba Novostei, et naisi poleks vangi küll pidanud saatma.

Abdrazakova arvates oli Lunastaja Kristuse katedraalis korraldatud nn punkpalvuse puhul tegemist «kirikuvastase streigiga».

Samas ta tunnistas, et niisugused aktsioonid on talle täiesti vastuvõetamatud, kuna talle kui pühapäevakoolis käinud inimesele on pühakoda pühaks kohaks.

«Kuid nende karistamine oli igal juhul liiga karm. Võib-olla, et nendega oleks pidanud mingeid töid läbi viima, muutma nende maailmavaadet,» rääkis ta.

Pussy Rioti liikmed Nadežda Tolokonnikova ja Maria Aljohhina kannavad kahe aasta pikkus vanglakaristust. Jekaterina Samutsevitši reaalne vangistus asendati tingimisi karistusega.

Lisaks avaldas iluduskuninganna arvamust veel ühel laialdast kõlapinda saanud teemal ja selleks oli vene laste lapsendamine välismaale.

«Vene laps peab elama Venemaal ja olema oma kodumaa patrioot,» ütles Abdrazakova.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles