Poolas puhkes uus lihaskandaal

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vorstikeste valmistamine.
Vorstikeste valmistamine. Foto: SCANPIX

Hobuselihaafäär pole veel jõudnud ununeda, kui Poola ühest telesaatest kerkis esile juba uus lihaskandaal.

TVN24 näitas, kuidas halvaks läinud liha «korrastatakse» ja näiteks vorstide või singi valmistamiseks mineva muu liha hulka segatakse, vahendas BBC. Nii on seal tehtud juba aastaid.
Toiduaineteinspektorid panid telesaate tõttu seisma tootmise Põhja-Poolas Bydgoszczi linna lähistel Lniano külas asuvas Viola lihatööstuses.

Osa sealseid lihatooteid on müüdud edasi ka teistesse Euroopa Liidu riikidesse, näiteks Saksamaale ja Suurbritanniasse, Leetu ja Iirimaale.

Telejaama ajakirjanikul õnnestus salaja filmida lihatööstuse petuskeemi. Ta pääses sisse, kuna esitles end tööotsijana. Ajakirjanik lindistas salaja vestlusi tehase töötajatega.

Videol on näha, kuidas töölised lõhuvad laos olevaid ja kauplustest tagasisaadetud müügitähtaja ületanud toodete pakendeid.

Üks töötaja hoiab käes hallituse tõttu rohekaks muutunud vorsti ja räägib, et see puhastatakse, kuivatatakse ja saadetakse seejärel müüki.

Lihatööstus on süüdistused tagasi lükanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles