India üks grupivägistamises süüdistatav tegi enesetapu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud valves New Delhis kohtuhoone juures, kus mõistetakse grupivägistajate üle kohut
Politseinikud valves New Delhis kohtuhoone juures, kus mõistetakse grupivägistajate üle kohut Foto: SCANPIX

India grupivägistamises süüdistatavatest meestest üks tegi enesetapu.

India võimude sõnul võttis 23-aastane Ram Singh endalt elu täna varahommikul kell 5.15 kohaliku aja järgi pealinnas Delhi Tihati vanglas oma kongis, edastab AFP.

Singhi surnukehale tehakse lahkamine.

Kuus meest vägistasid möödunud aasta 16. detsembril bussis noore naisüliõpilase, kes oli koos oma poiss-sõbraga kinost koju sõitmas.

India arstid saatsid kannatada saanu operatsioonile Singapuri, kuid ta elu päästa ei suudetud. Naine suri 13 päeva pärast vägivallajuhtumit.

Kohaliku telekanali andmetel oli Singh selle bussi, kus vägistamine aset leidis, juht. Mehe advokaat kinnitas ta enesetappu.

Delhis asuvat Tihati vanglat peetakse India üheks turvatumaks vanglaks ning selle tõttu oli üllatus, et vang sai enesetapu teha.

Noore indialanna vägistamisjuhtumit on kohtus käsitletud alates jaanuarist. Kohtu alla on antud viis meest, keda süüdistatakse grupiviisilises vägistamises ja mõrvas.

Kuues süüdistatav on alaealine ehk 17-aastane. Tema antakse noortekohtu alla.

Kohus võib täisealistele vägistajatele määrata surmanuhtluse. Noortekohtus võidakse määrata maksimaalselt kuni kolme aasta pikkune vanglakaristus.

Indias on seni vägistamise eest reaalse vanglakaristuse määramine üsna haruldane.

Indias on viimase aja vägistamisjuhtumid toonud kaasa protestilaine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles