Austraalia keskpanga arvutitest leiti nuhkvara

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austraalia keskpank (Reserve Bank of Australia) Sydney kesklinnas.
Austraalia keskpank (Reserve Bank of Australia) Sydney kesklinnas. Foto: SCANPIX

Austraalia keskpanga arvutitest on leitud nuhkvara, ütlesid ametnikud täna, ajalehe The Australian Financial Review andmetel oli see Hiina päritolu.

Ajalehe kohaselt otsiti 2011. aastal Austraalia keskpanga arvutitest teavet majandusühenduse G20 läbirääkimiste kohta, kus oli päevakorras Hiina valuutapoliitika ja -reservid.

Keskpanga ametniku sõnul olid nuhkvaraga nakatunud vaid «mõned» arvutid. Ta ei soostunud täpsustama, millist informatsiooni varastati ja kas rünnak võis olla seotud Hiinaga.

Austraalia kaitseministeeriumi allikas rääkis AFP-le, et «riikliku toetusega vastaliste, küberkurjategijate ja kindla sihiga rühmituste rünnakud seoses tähtsate üritustega, nagu G20, kujutavad endast tõelist ja pidevat ohtu». Tema sõnul on vähemalt 65 protsenti Austraalia arvutitesse tungimisest seotud majandusega.

Austraalia keelas eelmisel aastal Hiina telekommunikatsioonikontsernil Huawei riigi lairibaühenduse hankel osalemast, viidates küberrünnakuohule.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles