Kohtuprotsess surnud advokaadi üle lükkus märtsi lõppu

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Advokaatide kohad Tveri rajoonikohtu istungitesaalis olid täna tühjad. Ka oli tühi puur, kuhu tavaliselt paigutatakse kohtualune.
Advokaatide kohad Tveri rajoonikohtu istungitesaalis olid täna tühjad. Ka oli tühi puur, kuhu tavaliselt paigutatakse kohtualune. Foto: SCANPIX

Moskva Tveri rajoonikohus lükkas täna taas edasi kolm aastat tagasi surnud advokaadi Sergei Magnitski üle peetava kohtuprotsessi algust.

Selleks, et kaitse saaks paremini valmistuda, otsustas kohtunik lükata protsessi alguse 22. märtsile, vahendas AFP.

Väike kohtusaal oli täna ajakirjanikest tulvil, advokaatide istekohad olid aga tühjad.

37-aastane Magnitski suri vanglas 2009. aasta novembris segastel asjaoludel. Rahvusvahelises investeerimisfirmas Hermitage töötanud advokaat võeti kinni 2008. aastal, kui ta oli tunnistanud maksupettustes kahtlustatavate siseministeeriumi ametnike vastu. Magnitskit ennast süüdistatakse samuti maksupettustele kaasaaitamises.

Kohtuprotsessi on sel aastal lükatud edasi varemgi, kuna kaitseadvokaadid boikottisid ettevalmistavaid istungeid ja surnud kohtualusele määrati uued advokaadid.

Inimõigusteorganisatsiooni Amnesty Internationali kinnitusel loob kohtuprotsess surnu üle ohtliku pretsedendi. Magnitski pere ja sugulaste sõnul on tegemist absurdiga. Perekond kavatseb istungeid boikottida.

«Surnu süüdistamine kohtus on ebainimlik. Kui ma peaks sellest tsirkusest osa võtma, siis saab minust kuriteopartner. Ma ei kavatse küsitlustest osa võtta,» rääkis Natalja Magnitskaja Reutersile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles