Taliban ähvardab NATO uut peasekretäri

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anders Fogh Rasmussen.
Anders Fogh Rasmussen. Foto: AFP / Scanpix

NATO peab organiseerima oma peatsele uuele peasekretärile, moslemite seas mitte just suure populaarsusega hiilgavale taanlasele Anders Fogh Rasmussenile range ihukaitse, sest meedia andmetel on islamistlik Taliban kuulutanud talle isikliku sõja.


Taani ajaleht Berlingske Tidende kirjutas täna, et paari nädala eest internetti ilmunud ähvarduse taga on mõne aasta eest puhkenud Muhamedi pilapiltide skandaal, mis vapustas islamimaailma, vahendas

Helsingin Sanomat

agentuure.

Taani valitsusjuhi kohalt juba lahkunud Rasmussen alustab tööd NATO peasekretärina augustis. Ta on kinnitanud, et suhtub enda vastu tehtud ähvardustesse rahulikult, sest uues ametis turvatakse teda palju jõulisemalt kui kodumaal peaministrina.

Muhamedi solvamine ajalehes Jyllands Posten avaldatud karikatuuridega pole moslemitel meelest läinud ning nende seas kurikuulsaks saanud väljaande peatoimetaja pidi tõrjuma vihaseid rünnakuid alles eelmisel nädalal, kui ta osales Qataris sõnavabaduse aastapäeva üritusel, mille korraldanud ajaleht Al-Wata nimetas teda «taani saatanaks» oma juhtkirjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles