Moskva politsei: Dmitritšenko seotus happerünnakuga on kindel

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva Suure Teatri balletisolist Pavel Dmitritšenko kohtusaalis.
Moskva Suure Teatri balletisolist Pavel Dmitritšenko kohtusaalis. Foto: SCANPIX

Happerünnakut uurivad Moskva politseinikud on veendunud, et Suure Teatri ballestrisolist Pavel Dmitritšenko ja veel kaks isikut on kõnealuse kuriteoga seotud.

Siseministeeriumi Moskva üksuse kriminaaljälituse osakonna juhataja Maksim Vantškin kinnitas, et jälitustöö tulemusena kinni võetud inimesed on balletitrupi kunstilise juhi Sergei Filini ründamisega seotud, vahendas Interfax.

Samas lubavad politseinikud kontrollida fakte, mis on olemas teatriartistide avalikus kirjas. «Kõigile, kes teavad Pavel Dmitritšenkot, on isegi mõte sellest, et ta võiks olla kuriteole õhutajaks ja selle tellijaks, absurdne,» seisab kirjas.

Kolleegide arvates võttis Dmitritšenko süü omaks, kuna talle avaldati survet. Uurijate järeldust peetakse seal «kiirustatuks».

Eile selgus, et oletatavasti Filinile hapet näkku visanud Juri Zarutski võttis kuriteo omaks. Samas kinnitas ta, et Dmitritšenko rünnaku tellijaks ei olnud. Oma sõnul oli tekkinud isiklik vaen Filini vastu Dmitritšenko räägitud juttude põhjal. Kõnealuse 50 000 rubla sai ta mitte kuriteo sooritamise eest, vaid hoopis laenuks.

Veel rääkis Zarutski, et teda autoga kohale viinud Andrei Lipatov ei teadnud rünnakuplaanist midagi.

Filinile visati hapet näkku 17. jaanuari õhtul Moskva kesklinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles