Kambodžas sõjakohut ootav punakhmeer suri haiglas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turist vaatab endise punakhmeerist välisministri Ieng Sary (vasakul) fotot Tuol Slengi genotsiidimuuseumis Phnom Penhis.
Turist vaatab endise punakhmeerist välisministri Ieng Sary (vasakul) fotot Tuol Slengi genotsiidimuuseumis Phnom Penhis. Foto: SCANPIX

Vanim Kambodžas sõjakohtu alla antud punakhmeer Ieng Sary suri täna 87-aastasena haiglas, teatasid ÜRO toel tegutseva tribunali esindajad.

Eksvälisminister Ieng Sary eitas sõjakuritegusid, genotsiidi ja inimsusvastaseid kuritegusid, mida kohus talle süüks pani.

Punakhmeeride režiimi peetakse vastutavaks umbes 1,7 miljoni inimese ehk umbes veerandi Kambodža elanike tapmise eest. Lisaks piinamisele ja hukkamisele surid paljud ületöötamise ja nälja tagajärjel.

Punakhmeeride juht Pol Pot suri 1998. aastal enne kohtu ette jõudmist. Pärast režiimi langemist kiiresti korraldatud näidisprotsessil 1979. aastal mõisteti nii Pol Pot kui ka Ieng Sary tagaselja surma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles