Putini Novo-Ogorjovo residentsist leiti Gruusias valmistatud Coca-Colat

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Coca-Cola kast
Coca-Cola kast Foto: SCANPIX

Vene presidendi Vladimir Putini Novo-Ogorjovo residentsist leiti Gruusias valmistatud Coca-Colat, üks pudel karastusjooki toimetati igaks juhuks kontrollimiseks tervisekaitseametisse.

Coca-Cola pudelitest rääkis meediale presidendi pressisekretär Dmitri Peskov, vahendas izvestija.ru.

Gruusias toodetud Coca-Cola tuli ilmsiks pressikeskuses, seda oli ka teistes ruumides. Gruusias valmistatud karastusjooki veab Venemaale Prodtorginvest.

Peskov ei osanud öelda, et kas tegemist on rikkumisega või mitte.

Pressisekretäri sõnul Putin ise Coca-Colat ei joo, ka ei pakuta seda töistel einetel kõrgetele külalistele. Samas ta rõhutas, et Venemaal ei suhtuta Gruusia toodetesse eelarvamusega, kuigi varem on mitme toote suhtes olnud pretensioone.

«Me saatsime ühe pudeli Gennadi Oništšenko (Venemaa peasanitaararst, PM) juurde ekspertiisi,» lisas ta. «Miks tarnijaks on Gruusia ettevõte, pole selge.»

Praegu käivad Venemaa ja Gruusia vahel läbirääkimised Gruusia veinide ja mineraalvee pääsemise üle Vene turule, vahendas gazeta.ru. Veebruari alguses lepiti kokku Gruusia toodete Vene turule lubamise mehhanism, pärast seda külastasid Gruusiat Rospotrebnadzori ametnikud. Eile sai teatavaks, et Venemaale naasevad Borjomi, Kindzmarauli ja Tsinandali.

Järgmisel nädalal sõidavad grusiinid Moskvasse, et otsustada ära kaubavahetuse taastamine. Kohtumine puudutab erinevaid Gruusia saadusi ja veine, vahendas izvestija.ru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles