Galerii: Eesti tutvustab end Helsingis

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti tutvustas ennast Helsingis.
Eesti tutvustas ennast Helsingis. Foto: Peeter Langovits

Helsingi esindusväljaku Senatintori on vallutanud valged telgid ning uhkelt tuules lehvivad reklaamid «Visitestonia».

Spaade reklaamid ja turismiinfo letid, eestimaine toidukaup ja õlu, suveniirid, käsitöö ja keraamika - see on tavaline kraam, mida külastajatele pakutakse.

Kultuuriprogrammi juhtinud Mart Sanderi sõnutsi oodatakse uudistama kahel päeval üle 200 000 külastaja. Kui Sander küsis publikult, kas on siin soomlastest keegi, kes pole veel Eestis käinud, kerkis ainult üks käsi.

Üritust avamas käinud majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts avaldas lootust, et ka see ainus soomlane Eestisse jõuaks. Eesti on suveks valmis ja pakub lisaks laulu- ja tantsupeole sadu põhjuseid lõunanaabrite külastamiseks. Minister lõpetas avakõne sõnadega «See You in Estonia».

Avamisel olnud Helsingi Linnapea Jussi Pajunen tundis rõõmu kontaktide tihenemise üle ning teatas, et juba kolmandat korda selline suurüritus on ettevõetud. Ta tõstis esile ideed kaksiklinnast, mida Soome pool on alati toetanud.

Laval näeb mahukat kultuuriprogrammi - alates tantsurühmadest, keskaegsest muusikat ja ooperiaariatest kuni Dave Bentoni ansambli ladinarütmidega. Homme astuvad üles Vaiko Epliku Eliit ja Zetod ning lõpuakordiks on valik Raimond Valgre loomingust ja Georg Otsa repertuaarist.

Kinos Engeli sai vaadata Eesti filmiprogrammi, kus muuhulgas sai näha menufilmide «Klass» ning «Sügisball» kõrval ka «Filmilooja profiil: Lennart Meri», «Taarka» ja «Lotman».

Soomlased on Eestit enim väisavad turistid ning valivad meeleldi majanduskriisile vaatamata eeloleval suvel reisisihiks Eesti. On palju sooduspakkumisi ning kaugemale reisimine võib nüüd oodata. Nii arvasid mitmed küsitletud. Üritusele sattus ka rohkesti teiste riikide turiste, sest Senatitori jääb kõigile gruppide marsruudile ette.

Kõige nõutumad olid Eesti must leib, tordid ja snäkid ning Salvesti purgisupid. Lisaks keraamika, mida emadepäeva eel pakuti ning kontserdipiletid laulu- ja tantsupeole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles