Soomes kütab kirgi minister Hautala ebaseaduslik ukseremont

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heidi Hautala
Heidi Hautala Foto: SCANPIX

Soomes puhkes skandaal arengukoostöö ministri Heidi Hautala ukseremondi üle, kuna Iltalehti andmetel maksis ta remondimehele mustalt otse pihku.

Kõnealune remont leidis aset 2009. aastal, kui naine oli Euroopa Parlamendi saadik. Hautala mälu järgi maksis ta ligi 100 eurot. Mees ise väidab, et sai enam kui 600 eurot ja ehitustarvikud veel pealekauba.

Lisaks kirjutas Iltalehti, et minister maksis mustalt ka koristustööde eest.

Pensionikaitsekeskuse kinnitusel peab enam kui 49 euro suuruselt palgalt tasuma pensionimaksu. Hautala väitis, et ta polnud sellest teadlik.

Minister kinnitas, et tegi remondi- ja koristustöid tellides vea ja palus juhtunu pärast vabadust. Ta ütles, et saab aru enda põhjustatud usaldusprobleemist.

Hautala selgitas, et ukseremont oli osa majas toimunud laiematest remonditöödest. Nüüd on selle suurema töö kohta algatatud kohtuasi, kuna remondi tellija pole tehtud tööga rahul, lisas ta.

«Ringkonnakohus otsustas eelmisel nädalal, et ettevõtja peab ehitusvigade eest kompensatsiooni maksma. Otsus pole veel jõustunud.»

Remonditeema viis kohtusse Hautala praegune elukaaslane. Ta ei taha oletada, kas mustalt makstud ukseremont võib olla remondimehe kättemaks ringkonnakohtu otsuse pärast või mitte.

Hautala kuulub ministrite töörühma, mis tegeleb varimajandusega võitlemisega. Ta ütles, et mõistab olukorra tõsidust. «Saan aru eraelu ja ametiülesannete seosest. Mul pole enda kaitseks midagi öelda.»

Peaminister Jyrki Katainen kinnitas, et Hautala võib ministrina jätkata. «Ma ei näe mingit põhjust spekuleerida tema ministrikohaga. Ta võib jätkata töötamist. Iga üks peab aga tööandjana maksma nii, nagu on seadusandluses ette nähtud,» rääkis valitsusjuht.

Õiguskantsleri büroo on saanud Hautala käitumise kohta mitu kaebust. Büroo pressiesindaja Krista Kukkanen ütles täna MTV3-le, et kella 13 seisuga oli neid kolm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles