Shanghai ümbrusest on leitud 12 566 seakorjust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töölised selle nädala keskpaigas Zhulini külas surnuid sigu minema toimetamas.
Töölised selle nädala keskpaigas Zhulini külas surnuid sigu minema toimetamas. Foto: SCANPIX

Hiina rahanduskeskuse Shanghai lähedalt veest leitud seakorjuste arv on tõusnud 12 566ni, teatasid täna kohalikud võimud.

Shanghai võimud korjasid täna Huangpu jõest välja 611 surnud siga. Jõgi annab joogivett linna 23 miljonile elanikule. Kokku on alates 8. märtsist leitud jõest 8965 seakorjust.

Pundunud ja mädanevad seakorjused on arvatavasti pärit Jiaxingi linnast naaberprovintsis Zhejiangis, kuid aselinnapea Zhao Shumei sõnul ei ole selle täie kindlusega väitmiseks veel piisavalt asitõendeid.

Jiaxing, kus on valdav seakasvatus, teatas eile, et on leidnud ojadest 3601 seakorjust, vahendas riigimeedia.

Hiina põllumajandusministeeriumi peaveterinaar Yu Kangzhen sõitis sündmuskohale surmajuhtumeid uurima. Ta ütles täna meediale, et piirkonnas ei ole olnud suurt seahaiguste epideemiat, kuid osa proove kinnitas sigade tsirkoviirust ja epideemilist viiruslikku kõhulahtisust.

Yu lisas, et külm ilm ja kõikuv õhutemperatuur on põhjustanud põrsaste suremuse kasvu.

Külaelanikud on öelnud riigimeediale, et seakorjustest ei vabaneta korralikult, vaid need visatakse vargsi minema. Politsei korraldas kampaania, et keelata ebaseaduslikku äri haigestunud sigadest tehtud lihatoodetega.

Shanghai võimud on elanikele korduvalt kinnitanud, et kraanivesi on ohutu, kuid kohalikud on siiski veesaaste pärast mures.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles