Itaalia parlament valis alamkoja spriikriks inimõiguslase

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alamkoja uus spiiker Laura Boldrini.
Alamkoja uus spiiker Laura Boldrini. Foto: SCANPIX

Itaalia uus parlament valis täna alamkoja spiikriks inimõiguslase Laura Boldrini, kes oli varem ÜRO põgenikeagentuuri esindaja Itaalias.

Boldrini valiti parlamenti väikepartei Vasakpoolsed, Keskkond ja Vabadus kandidaadina vasaktsentristlikus koalitsioonis, millel ei õnnestunud enamust võita.

Ta oli töötanud Roomas ka ÜRO Maailma Toiduprogrammis (WFP) ning Toidu- ja Põllumajandusorganisatsioonis (FAO) ning on tuntud kommentaator inimõiguste teemal.

Nüüd peavad seadusandjad valima ülemkoja spiikri, et valitsuskõnelused saaksid ametlikult alata.

Analüütikud on hoiatanud, et kui parlamendis patiseis tekib, võivad juba mõne kuu pärast toimuda uued valimised.

Eelmisel kuul toimunud üldvalimistel ei olnud selget võitjat - vasaktsentristlik koalitsioon sai enamuse alamkojas, kuid ülemkojas ei saavutanud selget enamust ükski partei.

Finantsturud ja Euroopa liidrid jälgivad ärevusega sündmusi Itaalias ning osa analüütikuid on hoiatanud, et poliitiline ummikseis võib eurotsooni võlakriisi uuesti lõkkele puhuda.

President Giorgio Napolitano võib üritada moodustada samasugust spetsialistide valitsust, nagu oli ametistlahkuval peaministril Mario Montil. See oleks ilmselt aga ajutine lahendus uute valimisteni. Uue valitsuse ametisseasumiseni on täidab valitsusjuhi kohustusi Monti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles