Kanada teatas esimesest seagripisurmast

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Põhja-Ameerikast maailma leviv uus gripiviirus A(H1N1) nõudis võimude kinnitusel ka Kanadas esimese inimohvri, kelleks osutus juba aprilli lõpus surnud naine Alberta provintsis.


Kanada on kolmas riik Mehhiko ja USA järel, kus algselt seagripiks ristitud tõbi inimese surma on põhjustanud, vahendas Reuters.

30-aastane naine, kes Kanadas suri, ei olnud uue gripi epitsentris Mehhikos käinud, mis viitab viiruse püsivamale levikule.

Kokku on maailmas uus gripp põhjustanud 51 inimese surma, neist kaks Ühendriikides ja ülejäänud Mehhikos, kus võimud teatasid täna kolmest uuest kinnitust leidnud surmajuhust.

Täna teatasid esimestes kinnitatud gripijuhtudest ka Jaapani ja Austraalia võimud, ent need pole surmaga lõppenud.

A(H1N1)-gripp on kummaline segu kolmikhübriidviirusest, milles on nii sea-, inim- kui ka linnuelemente, ning Euroopa sigade viirusest, mida varem Põhja-Ameerikas poldud nähtud.

Maailma Terviseorganisatsioon hoiab jätkuvalt pandeemiaohu taset kuueastmelise skaala viiendal astmel, sest väljaspool Põhja-Ameetikat pole selle kiiret levikut veel täheldatud.

Austraalias positiivse diagnoosi saanud noor naine oli just naasnud Los Angelesest ning juba terve, samas kui Jaapanis avastatud kolm haigestunut olid neljakümnendates mees ja kaks teismelist, kes olid Kanadas aega veetnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles