Jaapan süüdistab luksusautode ahelavariis 10 juhti

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud 2011. aasta detsembris uurimas ahelavariisse sattunud Ferrarisid.
Politseinikud 2011. aasta detsembris uurimas ahelavariisse sattunud Ferrarisid. Foto: SCANPIX

Jaapani politsei teatas täna, et kavatseb esitada süüdistuse kümnele autojuhile, kes põhjustasid kaheksa Ferrari, ühe Lamborghini ja Mercedes-Benzi ahelavarii.

Ahelkokkupõrge leidis aset 2011. aasta detsembris kiirteel Lääne-Jaapanis Shimonosekis. Autokolonni ees olnud Ferrari juht kaotas sõiduki üle kontrolli ning ülejäänud üheksa luksusauto ja veel kolme sõiduki juhid ei suutnud pidurdada, vahendas AFP.

Avariisse sattus ka üks vastassuunas liikunud auto. Kokku sai viga kuus inimest, kõik pääsesid eluga. Ajalehe Sports Nippon teatel ulatus ahelavarii põhjustatud kahju nelja miljoni dollarini.

Politsei teatel ületasid 10 autojuhti vanuses 38-61 aastat kiirusepiirangut või ei pööranud juhtimisele piisavalt tähelepanu.

«Selline kalliste autodega juhtuv ahelavarii on haruldane,» ütles Yamaguchi prefektuuri politseiametnik Shinji Tanaka. «Osa juhtidest ütles meile, et nad ei teadnud oma autode omadusi ega seda, kui võimas nende kiirendus tegelikult on.»

Juhid olid teel superautode üritusele Hiroshimas.

Lõppotsuse, kas juhtidele süüdistus esitatakse, teevad prokurörid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles