Fukushimasse istutatakse 20 000 kirsipuud

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirsiõied Tokyo pargis.
Kirsiõied Tokyo pargis. Foto: SCANPIX

Jaapanis alustati projektiga, mille raames istutatakse kahe aasta tagusest tsunamist räsitud rannikule 190 kilomeetri jagu kirsipuid.

Korraldajate sõnul on nende eesmärk, et midagi ilusat ootaks Fukushima tuumaõnnetuse tsoonist evakueerituid, kui neil 30 aasta pärast naasta lubatakse, vahendas AFP.

Kokku istutavad lähikondsed elanikud, vabatahtlikud ja piirkonnast põgenenud Fukushima ranniku äärses Hamadori piirkonnas järgmise kümne aasta jooksul 20 000 kirsiistikut.

«Kõik võivad Fukushimasse 30 aasta pärast tagasi tulla,» ütles projektijuht Yumiko Nishimoto (59) Jiji Pressile. «Tahame jätta kohalikud kogukonnad sellisesse seisu, et meie lapsed uhkust tunneks.»

Suur osa Fukushima prefektuurist evakueeriti, kui sealses tuumajaamas juhtus 2011. aasta märtsis tsunami tõttu maailma viimase 25 aasta rängim tuumaõnnetus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles