Riik toetab Suhhoi Superjet 100 projekti 6,8 miljardi rublaga

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suhhoi Superjet 100 Žukovski lennuvälja angaaris Moskva lähedal.
Suhhoi Superjet 100 Žukovski lennuvälja angaaris Moskva lähedal. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Venemaa peaminister Vladimir Putin lubas firmale Suhhoi tsiviillennukid projekti Superjet 100 realiseerimiseks sel aastal riikliku abi 6,8 miljardit rubla (2,4 miljardit krooni).


Valitsusjuht rääkis täna Amuuri-äärses Komsomolskis, et finantseerimise suurendamine on seotud mõne vajaliku toote ja komponendi kallinemisega, vahendas

Interfax

.

«Praegu kandsime me 3,2 miljardit rubla firma Suhhoi tsiviillennukid põhikapitali suurendamiseks ja 3,6 miljardit rubla tsiviillennunduse arenguprogrammi raames,» rääkis peaminister.

See tohutult suur programm on koostatud 25 aasta jaoks, lisas Putin.

Holdingfirma Suhhoi peadirektor Mihhail Pogosjan selgitas ajakirjanikele, et praeguse seisuga on ettevõttel 98 Suhhoi Superjet 100 (SSJ-100) tellimust.

Esimesena saab oma lennuki kätte Armeenia riiklik lennufirma, lisas ta. 30 lennukit on omale tellinud Vene riiklik lennufirma Aeroflot.

Suhhoi Superjet 100 on kõige uuem Vene lennuk ja esimene õhusõiduk, mis valmis Venemaal, aga mitte Nõukogude Liidus. Varem on avalikustatud, et ühe lennuki hind kataloogi järgi on 27 miljonit dollarit.

Lennuk valmis koostöös Ameerika ja Euroopa lennundusfirmadega, nagu Boeing, Snecma, Thales, Messier Dowty, Liebherr Aerospace ja Honeywell.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles