Läti kaitseminister: geopoliitiline olukord maailmas muutub järjest halvemaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti kaitseminister Artis Pabriks.
Läti kaitseminister Artis Pabriks. Foto: SCANPIX

Geopoliitiline olukord maailmas muutub üha halvemaks, mistõttu peab Läti ka lähitulevikus rahvusvahelistel operatsioonidel osalema, ütles kaitseminister Artis Pabriks eile telekanalis LNT.

«Oleks naiivne mõelda, et olukord paraneb. Geopoliitilisest vaatevinklist vaadatuna muutub olukord veelgi halvemaks. See tähendab, et me peame oma osaluse rahvusvahelistel operatsioonidel üle vaatama ning hoidma seda ka tulevikus vähemalt praegusel tasemel,» leidis Pabriks, kelle sõnul vähendab Läti tõenäoliselt kohalolekut Afganistanis, kuid võib suurendada seda mujal.

Tulevikus võivad Läti sõdurid teenida ÜRO operatsioonidel, mis keskenduvad eelkõige rahutagamisele ning on kasulikud kogemuste hankimiseks, lausus kaitseminister. Mõnikord ei ole sõjaväeüksuste kohalolek vajalik, ütles ta Malile viidates, kuhu kaks Läti ohvitseri kahe nädala pärast teele asuvad.

Pabriksi sõnul erinevad tänapäevased konfliktid oluliselt Esimesest ja Teisest maailmasõjast ning kujutaksid endast pigem inforuumi manipuleerimise, psühholoogiliste operatsioonide ja küberrünnakute kombinatsiooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles