Mõrvas süüdistatavad Itaalia merejalaväelased naasid Indiasse

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia merejalaväelased Massimiliano Latorre (paremal) ja Salvatore Girone (L) mullu detsembris Roomas.
Itaalia merejalaväelased Massimiliano Latorre (paremal) ja Salvatore Girone (L) mullu detsembris Roomas. Foto: SCANPIX

Kaks Itaalia merejalaväelast lendasid täna tagasi Indiasse, kus peavad astuma kohtu ette süüdistatuna mõrvas. See teeb lõpu diplomaatilise tülile kahe riigi vahel, sest Rooma oli varem teatanud, et mehed ei naase Indiasse.

India valitsus nimetas Itaalia taganemist diplomaatia võiduks. Varem olid India võimud andnud piirivalvuritele korralduse takistada Itaalia suursaadikul New Delhis riigist lahkumast, vahendas AFP.

India andis Itaaliale kinnituse, et merejalaväelasi ei oota süüdimõistmisel surmanuhtlus ja nende õigusi austatakse.

India süüdistab merejalaväelasi Massimiliano Latorret ja Salvatore Gironet kahe kohaliku kaluri mõrvas. India võimud lubasid veebruaris neil lennata tagasi kodumaale, et nad saaks anda oma hääle sealsetel parlamendivalimistel. Nad pidid seejärel New Delhisse naasma, kuid Itaalia valitsus teatas eelmisel nädalal, et tühistab oma lubaduse mehed tagasi saata.

Merejalaväelased lasid India sõnul maha kaks kalurit, kelle paat sõitis liiga lähedale Itaalia naftatankerile, mida sõjaväelased valvasid. Mehed väitsid, et nad pidasid kalureid piraatideks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles