Allveelaeva Aleksandr Nevski üleandmine Vene mereväele lükkub edasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Nevski meeskond 2011. aastal Venemaa president Vladimir Putinit tervitamas.
Aleksandr Nevski meeskond 2011. aastal Venemaa president Vladimir Putinit tervitamas. Foto: SCANPIX

Strateegilise tuumaallveelaeva Aleksandr Nevski üleandmine Vene mereväele lükkub teatud uuenduste tõttu aasta võrra edasi 2014. aastasse, teatas Vene kaitsetööstuse allikas tänal Interfaxile.

«Aleksandr Nevski on varustatud mitme uue süsteemiga, mis suurendavad tema võimalusi täita edukalt oma võtmetähtsusega missioon - jõuda märkamatult raketi väljatulistamise positsioonile ning saata määratud sihtmärkide suunas [kontinentidevaheline ballistiline rakett] Bulava ICBM,» ütles allikas.

«Allveelaev saab ka  mitu süsteemi uute riistvara komponentidega, mida hakatakse kasutama kõikidel teistel Borei-tüüpi allveelaevadel, muu hulgas selle projekti kolmandal allveelaeval - Vladimir Monomahhil - samuti kõigil viiel kaasajastatud Borei-A allveelaevadel alates Knjaz Vladimirst, mida on ehitatud alates eelmisest aastast.»

Otsus uute süsteemide paigaldamisest Aleksandr Nevskile nõudis pikemat katsetusprogrammi.

Aleksandr Nevski katsetab Bulava raketi väljatulistamist veel sel aastal, kasutades automaatset juhtimissüsteemi. Allveelaev teeb läbi ka viis lahinglaskmise õppust.

«On ilmselge, et kõike seda ei ole võimalik sel aastal läbi viia. Seetõttu ühineb allveelaev Vene mereväega mitte varem kui 2014. aastal,» ütles kaitsetööstuse allikas.

Aleksandr Nevski oleks esialgsete plaanide kohaselt pidanud mereväele üle antama juba 2012. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles