ELi liidrid lükkasid Küprose pärast edasi tippkohtumise Jaapanis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Komisjoni president Jose Manuel Barroso (vasakul) ja ülemkogu eesistuja Herman van Rompuy.
Euroopa Komisjoni president Jose Manuel Barroso (vasakul) ja ülemkogu eesistuja Herman van Rompuy. Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu liidrid teatasid reede õhtul, et lükkasid Küprose probleemide pärast edasi järgmiseks nädalaks planeeritud vabakaubanduskõnelused Jaapaniga.

«Kahetsusega pidime langetama otsuse lükata edasi järgmiseks nädalaks kavandatud Euroopa Liidu ja Jaapani tippkohtumine,» teatasid üllatuslikus ühisavalduses Euroopa Liidu president Herman van Rompuy ja Euroopa Komisjoni president José Manuel Barroso.

Jaapan ja Euroopa Liit olid kavandanud järgmiseks nädalaks tippkohtumise, kus pidi alustatama ametlikult kõnelusi mahuka vabakaubandusleppe üle. Rompuy ja Barroso pidid esmaspäeval Tokyos kohtuma Jaapani peaministri Shinzo Abega.

Kõnelustel taheti alustada kauaoodatud kõnelusi kaubanduse liberaliseerimiseks ning teenustelt ja investeeringutelt piirangute eemaldamiseks. Samuti kavatseti alustada eraldi kõnelusi «poliitilise leppe» üle, mis näeks ette koostööd julgeoleku, keskkonna ning teaduse ja tehnoloogia vallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles