Pakistani ekspresident saab tapmisähvardusi

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pervez Musharraf.
Pervez Musharraf. Foto: SCANPIX

Pakistani Taliban ähvardas tappa riigi endise presidendi Pervez Musharrafi, kui ta kavatseb eksiilist kodumaale naasta.

Talibani kinnitusel on nad teinud ettevalmistusi homme kodumaale naasta lubanud Musharrafi tapmiseks. Maikuistel üldvalimistel osaleda kavatseva endise riigipea kinnitusel on ta valmis aga oma eluga riskima, vahendas uudisteagentuur AFP.

Opositsiooni survel Pakistani presidendi kohalt 2008. aastal tagasi astunud Musharraf tuli võimule 1999. aastal sõjaväelise riigipöördega ja kukutas võimult seaduslikult valitud peaministri Nawaz Sharifi.

Võimul olles oli ta Ühendriikide liitlane terrorismivastases sõjas ning ametis olles sai ta hüüdnime Busharraf, mis viitas tema lähedastele sidemetele Ühendriikide toonase riigipea George W. Bushiga.

1943. aastal Karachis sündinud Musharrafi populaarsus muutus eriti õhukeseks pärast seda, kui talle sõbralikud jõud 2008. aasta veebruaris pärast endise valitsusjuhi Benazir Bhutto surma toimunud parlamendivalimistel kõvasti lüüa said. Ka vähendas kindrali populaarsust islamistidest kohtunike ametist vabastamine.

Kodumaalt lahkunud Musharraf elas Londonis, kuid viibib praegu Dubais. Kui ta peaks kodumaale naasma, võib teda oodata ees kohtuprotsess, kuna ta otsustas 2007. aastal vallandada kümneid kohtunikke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles