USA senat kiitis heaks demokraatide eelarveplaani

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA lipp.
USA lipp. Foto: SCANPIX

USA senat kiitis täna napi häälteenamusega heaks demokraatide 3,7 triljoni dollari suuruse järgmise aasta eelarve, mis näeb eelseisval kümnendil ette ligi triljoni dollari suuruse maksutõusu, kuid kaitseb siseriiklikke programme, mille kärpimist nõuavad esindajatekoja vabariiklased.

Demokraatide plaan näeb ette ka automaatsete kärbete tühistamise, mis on hakanud juba Pentagonile ja siseriiklikele programmidele mõju avaldama. Eelarveprojekt kiideti heaks 50 poolt- ja 49 vastuhäälega.

Senatis heaks kiidetud eelarve vähendaks föderaalset aastast eelarvepuudujääki järgmise kümnendi jooksul ligi 400 miljardi dollarini, suurendaks makse 975 miljardi dollari võrra ning tooks mõõdukad kärped siseriiklikele programmidele.

Vabariiklaste kontrolli all olevas esindajatekojas heaks kiidetud konkureeriv eelarveplaan viiks eelarve kümne aasta jooksul tasakaalu makse tõstmata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles