Berezovski surma uurivad Briti eksperdid

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile Ühendkuningriigis surnud vene oligarhi ja tuntud Kremli kriitiku Boriss Berezovski surma uurivad ka Briti keemia-, bio-, tuuma- ja radioloogiaeksperdid.

Berezovski surma asjaolud on endiselt ebaselged ning meedias on ilmunud teated nii südamerabandusest kui ka enesetapust. Rahalistesse raskustesse sattunud ärimehe surma uurivad ka Briti mürgiste ainete eksperdid, kes võtsid täna Berezovski Londoni lähedal asuvast kodust proove, vahendas vahendas uudisteagentuur RIA Novosti.

«Erikoolitusega ametnikud, teiste seas ka CBRNi (keemia-, bio-, kiirgus- ja tuumakaitseüksus - toim) väljaõppinud ametnikud, on praegu sündmuskohal ning viivad ettevaatusabinõuna läbi mitmeid otsinguid,» märkis Londoni politsei esindaja. Hiljem teatas politsei, et ohtlikke aineid ei leitud.

Berezovski oli lähedane sõber FSB endise polkovniku, kuid hiljem Briti luureteenistuse heaks töötanud Aleksandr Litvinenkoga, kes mürgitati Londonis 2006. aastal. Kremli suhtes kriitiline eksagent suri pärast seda, kui oli joonud radioaktiivset isotoopi poloonium-210 sisaldavat teed.

Briti võimud süüdistavad tema tapmises kahte Vene kodanikku, Moskva aga keeldub neid kohtupidamiseks välja andmast, viidates riigi põhiseadusele, mille alusel ei anta brittidele välja ka riigiduumasse kuuluvat Andrei Lugovoid, keda London peab peamiseks kahtlusaluseks Litvinenko mõrvas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles