Berezovski ei näinud elul enam mõtet

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boriss Berezovski mullu augustis.
Boriss Berezovski mullu augustis. Foto: SCANPIX

Eile eksiilis surnud vene oligarh ja Kremli kriitik Boriss Berezovski ütles päev enne oma surma antud intervjuus, et tema elul pole enam mõtet.

«Minu elul ei ole enam mõtet,» märkis Berezovski reede õhtul Forbese ajakirjanikule Ilja Žegulevile, kes lubas Berezovskile nende vestlust mitte avaldada, vahendas uudisteagentuur AFP.

Kaks aastat tagasi Vene võimuparteist rääkiva raamatu «Operatsioon: Ühtne Venemaa» avaldanud ajakirjanik otsustas aga pärast Berezovski surma nende jutuajamise avalikustada.

«Ma ei tea, mida ma peaks tegema. Ma olen 67 aastat vana ja ma ei tea, mida ma peaksin nüüd tegema,» tõdes Berezovski Žegulevi sõnul. «Ma soovin praegu kõige rohkem kodumaale naasta,» olevat 13 aastat Ühendkuningriigis elanud Berezovski öelnud.

«Ma olen alahinnanud seda, kui armas Venemaa mulle on ja kui vähe ma talun emigrandiks olemist,» lisas kunagi Kremli halliks kardinaliks peetud mees, kes Vladimir Putini presidendiks saades kaotas Kremlis soosingu.

«Ma olen muutnud oma arvamust paljudes küsimustes. Mul oli väga idealistlik nägemus, kuidas ehitada demokraatlikku Venemaad. Ja mul oli idealistlik nägemus demokraatiast Euroopa südames,» märkis ta ajakirjaniku sõnul. «Ma alahindasin Venemaa inertsust ja ülehindasin suuresti läänt.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles