Galerii: Ilves osales euroliidu poliitikute kohtumisel Lapimaal

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Soome peaministri Jyrki Kataineni kutsel toimus nädalavahetusel Lapimaal Saariselkäs euroliidu poliitikute mitteametlik kohtumine, millel osales ka Eesti president Toomas Hendrik Ilves.

Saariselkäs toimunud Euroopa liidrite kõrgetasemelisel mitteametlikul kohtumisel arutati kolme päeva jooksul vabas õhkkonnas Euroopa Liidu tuleviku ja Euroopa majandusprobleemide üle.

Arutelude peamiseks eesmärgiks on sildade ehitamine põhja- ja lõunapoolse Euroopa vahel, samuti eurotsooni ja eurotsooni mittekuuluvate riikide vahel ning ELi liikmesmaade ja teiste Euroopa riikide vahel.

Arutati ka Euroopas 2008. aastal alanud majandusprobleemide põhjuste ja lahenduste üle ja muudel teemadel.

Kohtumine oli erakonnapoliitiliselt sõltumatu ja seal ei võetud vastu ametlikke poliitilisi otsuseid.

Külaliste seas olid näiteks Läti peaminister Valdis Dombrovskis, Türgi asepeaminister Ali Babacan, Taani peaminister Helle Thorning-Schmidt ja Euroopa Keskpanga juhatuse liige Jörg Asmussen. Võõrustajateks on Soome peaministri kõrval ka Soome Euroopa-asjade minister Alexander Stubb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles