Berezovski lähedased ei usu Kremlit

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boriss Berezovski 2007. aastal.
Boriss Berezovski 2007. aastal. Foto: SCANPIX

Eile surnud vene oligarhi ja Kremli kriitiku Boriss Berezovski lähedased ei usu väiteid, nagu oleks ärimees enne oma surma Venemaa presidendilt Vladimir Putinilt andestust palunud.

Putini pressiesindaja Dmitri Peskov ütles eile telekanalile Rossia-24, et Berezovski saatis paari kuu eest riigipeale käsitsi kirjutatud kirja, milles palus Putinilt andestust minevikus tehtud vigade eest ning abi kodumaale naasmisel. Berezovskit tundnud inimesed suhtuvad Kremli väidetesse aga skeptiliselt, vahendas uudisteagentuur AFP.

«Ma absoluutselt ei usu jutte sellest kirjast. See pole võimalik,» märkis opositsiooniaktivist Andrei Sidelnikov telekanalile TV Rain. «Kui selline kiri oligi, siis võib-olla Peskov moonutas selle tähendust,» lisas Berezovskit tundnud Aleksandr Goldfarb. «Kui see tõesti eksisteerib, vääriks see kohta muuseumis.»

Kremli väiteid on aga vähemalt osaliselt kinnitanud vahetult enne Berezovski surma temaga vestelnud väljaande Forbes ajakirjanik Ilja Žegulev, kelle sõnul oli kunagi Kremli halli kardinalina tuntud, kuid Putini võimule tulles soosingu kaotanud Berezovski muutnud oma arvamust Putinist, ülistades teda kui tahtejõulist riigipead.

Nii Žegulev kui ka Berezovski tuttavad kinnitavad, et rahalistesse raskustesse sattunud ärimees oli depressioonis. «Ta oli masendunud ja melanhoolne, mitte päris tema ise,» ütles Goldfarb.

Kuigi meedias on ilmunud väited, nagu oleks Berezovski teinud enesetapu, kinnitasid ärimehe pereliikmed vastupidist. «Täna võime me 100-protsendilise kindlusega öelda, et tegu oli loomuliku surmaga,» viitas uudisteagentuur Interfax täna Berezovski pereliikmetele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles